Examentraining

De naam “examentraining” zegt het al: deze vorm van begeleiding is specifiek gericht op het voorbereiden voor een examen. Leidraad hierbij is de methode die uw kind gebruikt op school. Zo sluit de begeleiding perfect aan op de kennis van uw kind en het te maken examen.

Examentrainingen zijn altijd individueel en dus zeer intensief. Allereerst wordt de stof voor een examen doorgenomen. Begrippen en chronologie zijn hierbij een belangrijk uitgangspunt. Na het doornemen van de stof gaan we oefenen met het formuleren en beantwoorden van vragen. Tot slot gaan wij oefenen met de zogenaamde bronvragen: we oefenen hierbij met bronnen uit de examenbundel.
Een examentraining duurt 60 minuten. Het is mogelijk om een eenmalige training te volgen, of om een pakket van 3, 5 of 10 trainingen aan te schaffen.

Uw kind heeft voor een examentraining het volgende nodig:

  • De methode die op school wordt gebruikt (tekst- en werkboek);
  • Eigen schrijfmateriaal voor aantekeningen, een laptop of tablet;
  • Een examenbundel voor het betreffende vak;
  • Voor het vak aardrijkskunde een Bosatlas.

 

'Eerst dacht ik altijd, examentraining, nee niks voor mij. Achteraf gezien ben ik super blij dat ik de examentraining heb gedaan. We hebben alle stof doorgenomen en daarna veel geoefend met formulering van antwoorden. Suzanne was heel aardig, geduldig en professioneel. Zeker een aanrader!"

Roy, Havo 5


"Vorig jaar zat ik in mijn examenjaar, hier wou ik me zo goed mogelijk op voorbereiden. Om die reden ging ik rondkijken voor examentraining. Suzanne heeft me super goed geholpen met oa maatschappijwetenschappen. Ze hielp me door planningen te maken,stof uitteleggen en te overhoren. Dit deed ze heel erg goed en door haar manier van werken kon ik sneller de stof eigen maken. Ik raad het jou zeker aan om bij haar examentrainingen te volgen!"

Esther, Havo 5